file_749094_lwitch9

Zot zijn doet geen zeer (heb ik van horen zeggen). Niets is minder waar voor de jonge Elaine, die verhuisd naar een klein dorp na verlaten te zijn door haar man (lees : hem vermoord te hebben) en op aanraden van haar psychiaters (lees: een heksencoven). In dit stadje is ze vastbesloten haar ideale man te vinden, en onderweg ontmoeten de minder ideale liefdes hun noodlot dankzij Elaine haar passie voor toverdrankjes die al dan niet dodelijk zijn. Regisseur/schrijver/producer/set designer/editor Anna Biller maakte met deze film een prachtige liefdesbrief aan Technicolor films uit de jaren 60 en 70. Hoewel ze erin slaagt alles ‘serieus’ te houden is de film uiteraard daarom ontzettend grappig, gaande van iedereen hun overdreven acteren en absurde situaties tot een overdreven informatieve voice-over van Elaine. De productie is prachtig en je zou je zo weer in de jaren 60 wanen. Zelfs een Victoriaans ingerichte theesalon inclusief loensende harpspeelster lijken in deze film volledig op hun plek. Zoals al vermeld zijn alle acteerprestaties er zodanig over, dat je niet echt kan besluiten of iedereen nu wel goeie acteurs zijn die perfect slecht kunnen spelen of gewoon echt slechte acteurs zijn. Het verhaal is een interessante mengeling van de waanzin van een narcistische fantast, de belevenis van de vrouwelijke seksualiteit en de gemiddelde gang van zaken in een new-age sekte. Ik geef wel toe dat ik twee uur wat lang vond, aangezien ze de situatie serieus willen spelen haal je de humor vooral uit de absurde gebeurtenissen zelf, maar tegen de tijd dat de politie-agent die Elaine verdenkt van moord met haar gaat paardrijden en ze zo op een Rennaisance-feest van de heksencoven terecht komen merkte ik dat vond dat er toch wat meer vaart mocht zijn in het verhaal. Maar bij al is dat slechts een klein minpunt voor wat verder een machtige film is. Een ideale horrorkomedie voor mensen die graag B-films uit de jaren 60 en 70 zien en die ferm kunnen lachen met alles wat dat inhoud.

Mijn score : 8/10

Recente Posts