the-huntsman-winters-war-billboard-art

De prequel/sequel die de vraag stelt : ‘Helpt het als je een slechte actrice vervangt door twee goede actrices?’ Het antwoord daarop is min of meer ja. In ‘Snow White and the Huntsman’ had je een ongelooflijk goede acteerprestatie (Charlize Theron als de kwaadaardige koningin Ravenna), een goede acteerprestatie ( Chris Hemsworth als de Jager) en zoals ik min of meer van haar gewoon ben, een flauwe acteerprestatie (Kristen Stewart die als Sneeuwwitje het land moet doen herleven met haar somber staren naar iets in de verte blijkbaar vreugde in de harten van mens en natuur moet herstellen). Verder was de film eigenlijk best aangenaam, met een flinterdunne plot en tweedimensionale personages, maar leuke actie, prachtige CGI en gelukkig ook nog wat humor in vorm van de zeven dwergen, waar er blijkbaar het, euhm, ‘geniale’ idee werd geopperd om de hoofden van bekende acteurs op dwergenlichamen te zetten. Het is niet dat het niet overtuigend werkt, maar het was gewoon vreemd…. Deze prequel/sequel geeft vooral meer van hetzelfde, wat eigenlijk ook precies is wat ik verwachtte. Heimelijk had ik gehoopt dat we meer gingen te weten komen waarom Ravenna zo kwaadaardig is, iets waar ze wel op zinspelen in de vorige film, maar helaas, ze is al kwaadaardig wanneer dit verhaal begint en blijkbaar heeft ze een zus Freya, die ietwat braafjes is tot een tragische gebeurtenis die haar verandert in een kille (hah!) ijskoningin (waarmee ze TOTAAL niet willen incashen op de populariteit van ‘Frozen’….). Freya verlaat haar zus en gaat een koninkrijk stichten in het Noorden waar ze meedogenloos dorpen laat afbranden en de kinderen meeneemt om ze te laten opleiden tot haar eigen leger van Jagers. Geen wonder dat haar koninkrijk groter is dan dat van haar zuster, die maar de mooiste meisjes van het land hun jeugd er uitzuigt (iets waar Freya blijkbaar geen behoefte aan heeft).Emily Blunt doet het best wel goed maar krijgt nooit de kans om even kwaadaardig te zijn als Charlize Theron haar Ravenna. Het ergste wat ze lijkt te doen is twee van haar Jagers, Chris Hemsworth en Jessica Chastain, wreed van elkaar scheiden als ze ontdekt dat deze twee een (weinig overtuigende) relatie hebben. Vervolgens spoelen we zeven jaar door, vlak na de gebeurtenissen van ‘Snow White and the Huntsman’. Sneeuwwitje krijgt blijkbaar een trauma van de magische spiegel, die plots blijkbaar vrij kwaadaardig is, en op een transport wordt gestolen. Aan de Huntsman om hem terug te halen voor Freya hem in handen krijgt. Hierbij krijgt hij hulp van vier dwergen die vooral dienen als een effectieve comic relief, maar het blijft vreemd aanvoelen om redelijk bekende Britse acteurs die je gewend bent in een ietwat groter formaat als dwerg te zien acteren. Ook krijgen ze de onverwachte hulp van Chris Hemsworth zijn dood gewaande geliefde Jessica Chastain. Het is vreemd, ze acteren beiden goed maar hun romance weet spijtig genoeg geen seconde te overtuigen (het zal wel aan het script liggen vermoed ik). Het grootste voordeel en probleem van de film is Charlize Theron haar Ravenna. De reden dat Freya niet de grote slechterik uithangt is omdat Ravenna uiteindelijk weer op het toneel verschijnt en bijna nog venijniger staat of in de eerste film, waarbij Charlize Theron de rest van een toch wel goede cast, onder tafel weet te acteren. Bij ieder ander zou het hopeloos erover zijn maar Charlize Theron lijkt wel het grootste genot te hebben om een kwaadaardige heks te spelen. Het grootste probleem is dat de rest van de personages daardoor wat in de schaduw komt te staan. Zoals al eerder vermeld, een flinterdunne plot, kartonnen personages, prachtige CGI, leuke gevechten en van deze keer, allemaal goede acteurs. Maar als ze nog eentje zouden zien zitten, laat het dan eindelijk eens een prequel zijn voor Charlize Theron haar Ravenna en waarom ze nu exact zo’n gigantisch kwaadaardige heks is geworden!

Mijn score : 7/10

Recente Posts