xxx return of xander cage

In het kort : ‘Xander Cage was beter weggebleven’

Kijk, ik breek niet graag een film af. Al wat ik me herinnerde van de vorige twee ‘xXx’-films is een vage mengeling van irritatie en verveling. Nu weet ik weer levendig waarom. Ik wist nog wel dat Vin Diesel zijn personage een arrogante, irritante lul was maar in deze film is iedereen dat eigenlijk. Dat de plot bijna onbestaand is spreekt bijna voor zichzelf bij deze soort van film dus daar had ik niets op tegen. En het moet gezegd worden dat de actiescènes, hoe idioot ze ook zijn, mooi zijn uitgevoerd. Maar de dialogen en one-liners voelden me allemaal alsof ze plezant moeten zijn op een campy, over the top manier maar komen enkel maar stompzinnig over en enkel grappig voor tienjarige jongens, en zelfs daar zet ik mijn vraagtekens bij. Ik weet het, ik klink heel erg haatdragend maar ik probeerde me echt te amuseren en ik ben fan van Vin Diesel, Donnie Yen en ook van de rest van de cast die ik herkende maar het script lijkt hen op te zadelen met personages die plezant over the top hadden kunnen zijn, maar gewoonweg belachelijk over komen. Als ik dan toch iets positief moet zeggen, het is altijd genieten om Donnie Yen zijn vechscènes te zien. En hij kan wel degelijk goed acteren, maar deze film wil het blijkbaar maar niet toe laten. Goed, misschien ben ik niet het doelpubliek van deze film, maar dat gaat ook op voor ‘Fast and furious’ en daar heb ik mij toch best geamuseerd met deel vijf en zes (zeven vond ik ietsje te serieus…)Maar bij deze film lijkt wel niets te werken, behalve misschien dat hij op mijn zenuwen begon te werken. Nu, hij haalt toch geld binnen, dus als onze beste Vin Diesel producer kan zijn van deze film, mag ik hopen dat hij met de ‘winsten’ van deze film een nieuwe ‘Riddick’-film zal financieren!

Mijn score : 4/10

Recente Posts