that's it i've had it with this motherfucking ape

In het kort : ‘Op een eiland waar alles je wil vermoorden kan een gigantische viezen aap nog uw beste vriend worden.’

Als grote fan van Peter Jackson zijn ‘King Kong’ uit 2005 had ik zo mijn bedenkingen bij een nieuwe versie van Kong. Ik ben blij dat ik kan melden dat die bedenkingen geheel onterecht zijn. Onder leiding van John Goodman vertrekt een bonte expeditie waaronder charmante huurling Tom Hiddleston, sexy gewetensvolle oorlogsfotografe Brie Larsson en de gedesillusioneerde kolonel Samuel L. Jackson die zich verslagen voelt na het nogal mislukte einde van de Vietnam-oorlog (de film speelt zich af in de jaren 70) naar het mysterieuze Skull Island, maar enkel John Goodman weet wat ze daar mogelijks zullen vinden. Na het droppen van bommen haalt de expeditie zich de woede van de meest reusachtige mottige aap ooit op hun hals en crashen hun helikopters. Maar al vlug beseffen de overlevenden dat de reusachtige mottige aap wel eens het minste van hun problemen zou kunnen zijn, met uitzondering van Samuel L. Jackson zijn personage, die na een mislukte oorlog een nieuwe doelstelling voor ogen heeft, het vernietigen van de reusachtige aap Kong….

Nog niet zo lang geleden heb ik Peter Jackson zijn ‘King Kong’ nog es bekeken en natuurlijk zijn grote porties van het verhaal bijna identiek maar ze worden op heel verschillende manier neergezet Waar Skull Island in Peter Jackson zijn versie een combinatie van griezelig en deels Jurassic Park was, wel gevaarlijk maar niet echt dreigend is deze nieuwe versie rauwer en er dreigt gevaar om elke hoek. Ook de inboorlingen hebben een heuse verandering ondergaan, het helpt ook wel dat ze van deze keer niemand willen offeren. Kong zelf (het woord King is dan misschien niet gebruikt in zijn naam maar dat betekent niet dat het geen stuk of dertig keer kan vermeld worden dat hij de koning van het eiland is…) zou het Empire State Building niet meer kunnen opklimmen, bij deze is hij groter dan het Empire State Building. Hij straalt dan misschien wat minder emotie uit dan Andy Serkis zijn Kong maar hij is des te imposanter. Er gebeurt dan misschien niet echt iets nieuws in deze film, maar het is zodanig goed gedaan dat je je absoluut niet verveelt. En gelukkig zit er, in tegenstelling tot de nieuwe ‘Godzilla’, die zich in hetzelfde film universum afspeelt, wel wat humor in, vooral te danken aan acteur John C. Reilly. En voor diegenen die gaan kijken, blijf zitten tot de after-credits scène, die me des te enthousiaster maakte voor het komende ‘Kong versus Godzilla’.

Mijn score : 8,5/10

 

 

Recente Posts