mv5bmtk2mtmymtezn15bml5banbnxkftztgwnte0mdywnze-_v1_uy1200_cr9006301200_al_

Deze film speelt zich in af in een wereld waar, vampieren, mensen en zombies ‘vredig’ samenleven. Vampiers staan natuurlijk aan de top van de sociale ladder (dat vinden ze zelf toch vooral), zombies bengelen onderaan aangezien hun lust naar hersenen hun IQ toch ietwat naar beneden haalt en mensen bungelen er ergens tussenin. Dit, ahem, ‘vredige’ evenwicht krijgt echter te maken met een invasie van, jawel hoor, buitenaardse wezens wat aanleiding geeft tot een ‘rassenoorlog’ waar drie tieners, een mens, een kersverse vampier en een niet zo kersverse, eerder wat rottende maar toch recente zombie, het middelpunt van worden.

Van bij die beschrijving was ik al verkocht, maar ondaks een mooie productie met goeie acteurs is het toch niet zo goed als ik gehoopt had. Door teveel plotlijnen in het verhaal te willen smijten en die dan niet echt goed uit te werken in wat uiteindelijk ook maar een horrorkomedie van een uur en een half is blijf je een beetje op je honger zitten. De humor, uiteindelijk het belangrijkste in deze film, heeft een gelijkaardig effect en is afwisselend hilarisch, een glimlach waard en op sommige momenten werkt het dan weer totaal niet. Door die dingen krijg je het gevoel dat het allemaal toch nog veel beter had kunnen zijn als de hele film wat meer gefocust was. Uiteindelijk blijf je een beetje op je honger zitten, zoals een zombie zonder hersenen of een vampier zonder bloed. (Sorry.) Maar toch best wel een plezante horrorkomedie die mooi gemaakt is en met goeie acteerprestaties van veel bekende gezichten die ik wel herkende maar niet kon plaatsen. Ten slotte nog dit. Braaaaaaaaaains!

Mijn score : 7,5/10

Recente Posts