Timing : 15/11/2016  20:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Horror
Regisseur : Sang-Ho Yeon
Duur : 118 min
Taal :  Koreaans
Ondertitels :  Nederlands
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo Koop Uw tickets Online

De afstand van Seoul naar Busan is iets meer dan 300 km en met de KTX, de snelste trein in Zuid-Korea, doe je er net geen uur over. Sok-woo heeft één en ander goed te maken bij Soo-ahn, z’n dochter, en dus gaan ze met de KTX naar haar moeder. Voor Sok-woo is dit misschien wel de rit die zijn relatie met z’n dochter kan redden. De trein is maar net vertrokken wanneer plots de hel losbreekt. Een zieke vrouw bijt een conducteur in de keel en de situatie escaleert van kwaad naar erger in een mum van tijd. Binnen een paar minuten is de trein gevuld met uiterst gewelddadige zombies.
Regisseur Yeon Sang-Ho kennen we vooral van animatiefilms Seoul Station en King of Pigs, die verschillende prijzen in de wacht sleepten. Met zijn eerste live-action film trakteert hij op een actiegeoriënteerde zombie-apocalyps die maatschappelijke klassenstrijd (een geliefd thema van de regisseur) niet schuwt. Als zombie-thriller met een sociale insteek is Train to Busan helemaal in de traditie van zijn verre voorouders en de ideale slotfilm van Razor Reel 2016. Aan liefhebbers van George Romero en Danny Boyle: koop jullie ticket, neem plaats en geniet van de rit!

Recente Posts