Timing : 11/11/2016  20:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Young Blood Competition
Genre : Drama
Regisseur : Michael O’Shea
Duur : 97 min
Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
 tg-logo Koop Uw Tickets Online

Milo (Eric Ruffin), een 14-jarige zwarte wees en eenzaat, woont samen met zijn oudere broer Lewis in een mistroostig appartementsblok. Beiden lijden onder de vroegtijdige sterfte van hun ouders. Lewis, een ex-militair wijdt zijn dagen aan inhoudsloze tv-programma’s. Milo leidt daarentegen een dubbelleven. Gevoed door zijn obsessie voor vampieren gaat hij op jacht en brengt hij mensen om op dezelfde wijze als zijn favoriete mythische wezens. Hij houdt er gedetailleerde notitieboeken op na die de ‘code’ van de vampier stipuleren. Anderzijds is hij een stille, verlegen jongen die gepest wordt op school en voor freak uitgemaakt wordt door de lokale straatbende. Wanneer Sophie (Chloe Levin), een iets ouder blank meisje, haar intrek neemt in hetzelfde appartementsgebouw om bij haar agressieve grootvader te wonen, voelt Milo een vreemde aantrekkingskracht tot haar. Hun vriendschap neemt een onverwachte wending wanneer Milo zijn plan uitvoert en de hoge prijs voor verlossing betaald wordt. Occasioneel bloedvergiet niettegenstaande is dit geen film voor ‘gorehounds’.
‘The Transfiguration’ is een vampierenfilm die eerder aan ‘Martin’, of ‘Let the Right One In’ doet denken. Ook leuk voor horrorfans zijn talloze verwijzingen (subtiel en minder subtiel) naar eerdere vampierenfilms. Let ook op de kleine cameo van Lloyd Kaufman (Troma) en Larry Fessenden (o.a. Stake Land, You’re Next).

Recente Posts