Timing : 15/11/2016  14:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Horror
Regisseur : Jiri Sádek
Duur : 90 min
Ondertitels :  Engels
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo  Koop Uw Tickets Online

Eliska en haar dochter Anetka keren terug naar het dorpje waar Thomas (vader en echtgenoot) is opgegroeid om er te gaan wonen. Eliska vertelde haar dochter dat Thomas op zakenreis is en Anetka vraagt dan ook keer op keer wanneer ze haar vader terug zal zien. Wanneer de waarheid aan het licht komt begint de moeder-dochter relatie te verzuren. Op hetzelfde moment begint ook de mythische ‘Middag Heks’ voor Eliska te verschijnen. Is de dreiging reëel of beeldt Eliska het zich allemaal in?
‘The Noonday Witch’ is deels gebaseerd op het gedicht Polednice van Karel Jaromir Erben wat op zijn beurt weer gebaseerd is op de demon “Lady Midday” uit de Slavische mythologie. In de verhalen verschijnt de Noonday Witch om kinderen mee te nemen. Wanneer de moeder haar kind te hard wil beschermen treedt de dood in als gevolg.

Recente Posts