Timing : 13/11/2016  10:30
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Sharp Focus
Genre : Fantasy
Regisseur : Wolfgang Petersen
Duur : 102 min
Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo  Koop Uw Ticket Online

Zoals ieder jaar programmeert Razor Reel ook enkele klassiekers. Dit jaar kozen we onder meer voor ‘The NeverEnding Story’, gebaseerd op het gelijknamig boek van Michael Ende (wat op zijn beurt erg de moeite is om lezen en veel verder gaat dan de verfilming). Velen zullen zich de film herinneren uit hun jeugdjaren, maar voor de allerjongsten vormt het een aangename introductie tot de wereld van fantasie. Bastiaan is een jongen die gepest wordt op school. Op een dag ontsnapt hij aan zijn belagers door een boekenwinkel binnen te rennen. Daar leert hij dankzij de uitbater het boek ‘The NeverEnding story’ kennen. Bastiaan negeert de waarschuwing dat het boek gevaarlijk zou kunnen zijn, steelt het in een opwelling, en vlucht de zolder van de school op waar hij het boek begint te lezen. Hij leert er alles over het mythische land Fantasia dat door het Niets geleidelijk opgeslorpt wordt. De inwoners van Fantasia vragen hun keizerin om hulp maar zelf worstelt ze met een steeds erger wordende ziekte die haar belemmert iets te doen. De jonge krijger Atreyu wordt erop uitgezonden om genezing te vinden voor de Keizerin en een manier om het Niets te stoppen. Bastiaan raakt meer en meer geobsedeerd door het verhaal. Binnen de kortste keren vervaagt de realiteit en zit hij middenin het verhaal.

Recente Posts