Timing : 12/11/2016  16:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Drama
Regisseur : Joel Potrykus
Duur : 82 min
Taal :  Engels
Ondertitels : Geen
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo Koop Uw Tickets Online

Hoe introduceer je een film die volgens Variety het midden houdt tussen ‘The Blair Witch’ en ‘The Witch’ en samen met laatstgenoemde bestempeld wordt als dé must-see satanische film van 2016? Niet al te veel prijsgeven is de boodschap. Sean leeft op nogal zonderlinge wijze in de bosjes. Gehuisd in een hut met alleen Kaspar de kater als metgezel vult Sean de dag met het uitvoeren van vreemde rituelen. Met een receptenboek als enige houvast stelt hij alles in het werk om een ontmoeting met niemand minder dan Lucifer te bekomen. Sean wil goud leren maken en is daartoe tot veel bereid.
Indiehorror ‘The Alchemist Cookbook’ van de eigenzinnige Joel Potrykus (‘Ape’, ‘Buzzard’) zal de meningen verdelen, maar is zonder twijfel één van de genrefilm ontdekkingen van 2016. Ty Hickson voert in de hoofdrol het merendeel van de film een onemanshow op en levert zo een indrukwekkend visitekaartje af in een sfeervolle film die er dankzij zijn geleidelijke opbouw perfect in slaagt onder de huid te kruipen. Obsessie en paranoia of occultisme en persecutie? Met suggestiviteit laat Potrykus de kijkers twijfelen en serveert hij een atypisch horrorbrouwsel. Zin om te proeven van alchemie?

Recente Posts