Timing : 14/11/2016  20:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Sci-Fi
Regisseur : Takashi Miike
Duur : 108 min
Taal :  Japans
Ondertitels :  Nederlands
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo Koop Uw Tickets Online

Voor wie er zou aan twijfelen: hier bij Razor Reel hebben we nog steeds een zwak voor over-the-top, compleet gekke toestanden. De nieuwste van Takashi Miike (welbekend bij genrefans van onder meer ‘Zebraman’, ‘Ichi the Killer’, ‘Sukiyaki Western Django’ en uiteraard ‘Audition’) doet er nog maar eens een schepje bovenop.
Terra Formars is een live-action adaptatie van een bekende mangareeks, en neemt de realiteit als een vertrekpunt: de rode planeet oogt aantrekkelijk omwille van zijn grondstoffen én omdat we er, mits wat aanpassingen, misschien een nieuwe thuisbasis van kunnen maken. Japan stuurt een enorme lading kakkerlakken naar Mars samen met tonnen algen waardoor de terravorming – zeg maar het bewoonbaar maken van de planeet – kan beginnen. Vijfhonderd jaar later gaat de eerste bemande missie naar Mars om de voortgang te bekijken maar helaas loopt niet alles zoals het hoort. Kort daarop vertrekt een tweede schip naar Mars met een speciaal geselecteerde bemanning die als doel heeft Mars te bevolken en uit te zoeken wat er precies met het eerste schip gebeurde. Wat volgt is doldwaze pret met reuzenkakkerlakken zoals alleen Miike het visueel kan vatten.

Recente Posts