Timing : 12/11/2016  10:30
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Sharp Focus
Genre : Sci-Fi
Regisseur : Robert Wise
Duur : 132 min
Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo  Koop Uw Ticket Online

Als een buitenaards ruimtetuig de aarde nadert is het ‘alle hens aan dek’ voor Admiraal Kirk en z’n bemanning. Ze stelen de vernieuwde Enterprise en gaan meteen op onderzoek uit. Maar al gauw blijkt dat het ruimtetuig een oude bekende bevat die door een buitenaardse intelligentie naar de aarde gestuurd is om contact te leggen met de mensheid.
In 1966 maakte de wereld voor de allereerste keer kennis met Star Trek. Op 8 september 1966 konden de toenmalige kijkers en critici kijken naar ‘The Man Trap’, de eerste aflevering van een totaal nieuwe, wekelijkse science-fiction serie. Dat die toen niet zo geweldig onthaald werd, is algemeen bekend. Een journalist omschreef het toen als Alka Seltzer: het zorgt voor een tijdelijke verlichting van de pijn maar meer is het ook niet. Ondanks heel wat tegenslagen en vroegtijdige stopzettingen groeide deze reeks uit tot een ongelooflijk succes, en terecht. Waar kon je in 1966 een zwarte vrouw, een Russische immigrant, een Aziaat en een alien samen met een paar Amerikanen vinden aan het hoofd van een ruimtemissie? Star Trek maakte al vanaf de eerste aflevering komaf met tal van heilige huisjes. 2016 is het jaar dat Star Trek 50 wordt en dus is het een ideaal moment om William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelly, George Takei, Nichelle Nichols, James Doohan, Majel Barrett en Walter Koenig te eren. En dat doet Razor Reel aan de hand van de allereerste Start Trek film uit 1979: ‘Star Trek the Motion Picture’. Een film die qua sfeer en stijl nergens moet onderdoen voor ‘2001: A Space Odyssey’ en ‘Solaris’.

Recente Posts