Timing : 13/11/2016  18:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Drama
Regisseur : Michael Krummenacher
Duur : 87 min
Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo  Koop Uw Tickets Online
Gast : MICHAEL KRUMMENACHER

Sibylle Froebisch lijkt het voor elkaar te hebben: een gehuwde vrouw met een gezin en een topfunctie als partner in een architectenfirma. Toch schort er iets. Een zekere onrust levert slapeloze nachten op en wanneer Sibylle op vakantie in Italië een vrouw vlak voor haar ogen van een klif ziet springen, trekt de abrupte zelfmoord een kettingreactie op gang. Een soort onheilspellend en onafwendbaar noodlot lijkt zich te sluiten rond Sibylle, een naam wiens mythologische connotatie alle eer wordt aangedaan in deze tweede, spookachtige langspeler van Zwitsers regisseur Michael Krummenacher.
‘Sibylle’ houdt thematisch het midden tussen drama en genrefilm, maar alludeert met zijn belichting, camerawerk, sfeerschepping én kleurenpalet zonder schroom naar horrorklassiekers als ‘The Shining’ en ‘Suspiria’. Een hommage met voldoende eigenheid. Een festivaltopper die eerder speelde op de internationale filmfestivals van Berlijn en Moskou, gaat nu op Razor Reel in première voor een Belgisch publiek.

Recente Posts