Timing : 14/11/2016  20:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Young Blood Competition
Genre : Mysterie
Regisseur : Christophe Deroo
Duur : 75 min
Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
 tg-logo  Koop Uw Tickets Online
Gast : CHRISTOPHE DEROO & KATYA MOKOLO

De Mojave woestijn in Californië is niet de meest simpele plaats om je geld te verdienen en toch moet Sam hier van deur tot deur gaan om z’n goederen aan de man te brengen. We zijn midden 1998, het jaar waarin een paar vreemde gebeurtenissen elkaar opvolgen in deze streek. Niet alleen zijn er bizarre lichten te zien aan de hemel maar er loopt ook een verkrachter rond die het vooral gemunt heeft op minderjarigen. Terwijl Sam probeert zijn waren te slijten, raakt hij meer en meer geïsoleerd van de wereld. Z’n vrouw beantwoordt zijn telefoons niet, de klanten geven verstek en de dorpjes zijn op leven na dood. Enkel Eddy, een lokale radiopresentator die schijnbaar een 24-uren talkshow heeft, blijft een metgezel. Sam wordt meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarbij de grens tussen realiteit en waanzin geheel vervaagt.
Sam Was Here werd gefilmd naast area 51, één van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen in de moderne mythologie rond Ufo’s en aliens. Setting, zinderende cinematografie, en een John Carpenter-achtige soundtrack worden optimaal aangewend.

 

KORTFILM VOOR FILM: HIDDEN DAYLIGHT

Directed by John Rice, Adrienne Love e – USA- Thriller- 18’00”

Een radeloze zakenman roept de hulp in van een blinde psychoot wanneer zijn vriendin ontvoerd wordt door een sadistische moordenaar. De blinde man kan door de ogen kijken van haar ontvoerder.

Recente Posts