Timing : 12/11/2016  18:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Aktie
Regisseur : Andreas Climent, André Hedetoft
Duur : 93 min
Taal :  Zweeds
Ondertitels :  Nederlands
 tg-logo  Koop Uw Tickets Online
Gast : EMELIA HANSSON & ANDRÉ HEDETOFT

Ooit al eens gedroomd over het eeuwige leven en wat je zou doen met een zee van tijd? Het lijkt nog steeds een toekomstfantasie, maar de wetenschappelijke vooruitgang valt hoe langer hoe minder te stuiten. Het eeuwige leven, zij het door middel van een kloon – of cryogenisch proces, nadert met rasse schreden. In ‘Origin’ tasten Zweeds schrijver-regisseursduo Andreas Climent en André Hedetoft de dunne grens tussen Utopia en dystopie af door ons een scenario voor te schotelen waarin jonge geleerden de genetische code van een vriend hacken wanneer deze geconfronteerd wordt met sterfelijkheid in de vorm van een ongeneeslijke ziekte. Erik herstelt maar onbedoelde zijeffecten blijven niet uit …
Klinkt als een vertrouwd verhaal dat ethische principes afweegt en het spelen van god zal bestraffen, maar deze cinematografisch uitgekiende productie bewijst dat slimme en brandend actuele sci-fi nog steeds kan verrassen. ‘Origin’ overstijgt zijn set-up met dank aan een verzorgde emotionele kern als kloppend hart van de film. Een gedreven cast met onder meer Emelia Hansson, Rikard Björk en Sandra Redlaff verkoopt deze moderne parabel over het herdefiniëren van menselijkheid.

Recente Posts