Timing : 12/11/2016  22:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Thriller
Regisseur : Billy O’ Brien
Duur : 104 min
Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
Trailer : Bekijk de trailer
 tg-logo Koop Uw Tickets Online

De jonge John Cleaver is geobsedeerd door de dood, en niet alleen omdat hij boven een funerarium woont dat zijn moeder openhoudt. De jongeman is ook gefascineerd door seriemoordenaars. Hij is ervan overtuigd dat hij niet alleen een seriemoordenaar wordt in de toekomst, maar dat hij er ook een zal worden die alle voorgaande records gaat verbreken. Om zijn eigen demonen de baas te kunnen gaat hij geregeld op bezoek bij een psychiater die een paar jaar eerder meende dat John een psychopaat in wording was. Wanneer er in het dorpje waar hij woont plots mensen beginnen te verdwijnen en John een connectie voelt met deze moordenaar gaat hij uiteraard op onderzoek uit. Bestaat er immers een betere leerschool dan een seriemoordenaar stalken?
‘I Am Not A Serial Killer’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Wells uit 2009 dat meteen een hit werd in de VS. De film gaat niet uit van standaard horror en zogenaamde ‘jump scares’ maar is een mooie cross-over geworden; een intelligent thriller/drama dat geregeld flirt met bovennatuurlijke en sci-fi elementen. In de hoofdrol zien we Christopher Lloyd (‘Back To the Future’) als bejaarde buurman Mr. Crowley, en Max Records als de seriemoordenaar in spe. Regisseur Billy O’Brien zal je misschien nog kennen van ‘Isolation’ (2005).

Recente Posts