Timing : 11/11/2016  14:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Young Blood Competition
Regisseur : Stephen Dunn
Duur : 90 min
Trailer : Bekijk de trailer

Taal :  Engels
Ondertitels :  Nederlands
 tg-logo  Koop Uw Tickets Online

Oscar Madly is een artistieke tiener die erop gebrand is zijn creatieve talenten aan te wenden om richting New York te trekken. Met zijn vader botert het allerminst en met zijn hertrouwde moeder en haar nieuwe gezin heeft Oscar slechts sporadisch en moeizaam contact. Alleen zijn hamster Buffy is een trouwe compagnon, die hem sinds kindsbeen bijstaat en met de stem van Isabella Rossellini voorziet van levensadvies en commentaar. Naschools werkt Oscar in een warenhuis waar hij Wilder leert kennen, een jongeman wiens gezelschap hij al snel erg op prijs stelt. Oscars vader is niet enthousiast over de mogelijke biseksuele of homoseksuele nieuwsgierigheid van zijn zoon. Een trauma uit Oscars kindertijd borrelt naar het oppervlak…
Met ‘Closet Monster’ levert Stephen Dunn een aandoenlijke debuutfilm af met een haast ongrijpbare eigenheid en maturiteit. ‘Closet Monster’ is een ode aan de verbeeldingskracht, die flirt met een vleugje body horror. Dunn introduceert zich als filmmaker die een verhaal met symbolen en geladen beelden kan en durft vertellen zonder aan toegankelijkheid in te boeten. Een ontdekking die wereldwijd terecht ontelbare prijzen won.

 

KORTFILM VOOR FILM: QUENOTTES

Directed by Pascal Thiebaux, Gil Pinheiro – Luxembourg- Horror- 12’35”

Wat indien de tandenfee een neurotische psychopate was, geobsedeerd door haar tanden- trofeeën? Als er een tand in haar collectie ontbreekt, moet deze vervangen worden! Op om het even welke manier…

Recente Posts