Timing : 14/11/2016  18:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Regisseur : Vardan Tozija
Duur : 76 min
Ondertitels :  Engels
Trailer : Bekijk de trailer
tg-logo  Koop Uw Tickets Online

De jonge introverte Petar woont al heel z’n leven in het weeshuis en kent enkel deze koele wereld waarin hij opgroeide. Toch lijkt er een beetje hoop te zijn wanneer hij verliefd wordt op een meisje uit de buurt. Hij kan zijn afkomst echter niet onder stoelen of banken steken en wordt er keer op keer mee geconfronteerd. Op een dag wordt het hem allemaal te veel: de doorgaans ingetogen jongen ontpopt zich tot keiharde leider van een bende weesjongeren voor wie de toekomst grijs blijft tot aan de dood. Ontdaan van enig schuldbesef, en zich wrekend op de wereld waarin ze leven en gehaat worden door de maatschappij, starten ze een bloeddorstige tocht met geweld als voornaamste ingrediënt.
Vardan Tozija, is een jonge regisseur uit Macedonië die met ‘Amok’ een coming-of-age verhaal vertelt dat volledig breekt met tradities. Geen happy-go-lucky tieners die worstelen met hun seksualiteit, maar een groep zeer gestresseerde jongeren zonder toekomst zijn de protagonisten in dit verhaal waarin geweld en angst centraal staan. Een technisch mooi hoogstandje uit een land dat filmisch nog maar in de startblokken staat.

 

KORTFILM VOOR FILM: THE LOST ONES

 

Directed by Dima Lochmann- Germany- Thriller/Drama- 18’35”

Een dolverliefde, jonge Deense vrouw verliest zichzelf in de mysterieuze wereld van een man met enkele duistere geheimen.

Recente Posts