Franca Jonquiere behaalde een master aan de universiteit van Amsterdam in Film en TV. Omdat dat niet voldoende was trok ze ook nog eens naar Californië om daar een jaar aan de UCLA te studeren. Franca was al eens te gast op het RRFFF in 2012 en toen leerden we deze goedlachse, vriendelijke jonge dame wat beter kennen. Ze blijkt niet alleen gefascineerd te zijn door genrefilms maar geeft zelfs lezingen over verschillende thema’s binnen de genrefilms.
Omdat we dit jaar een speciale focus leggen op Monsters (‘creature features’) en vooral de angst die ze ons inboezemen vroegen we aan Franca of ze ons kon komen uitleggen waarom we door de jaren heen zo gefascineerd zijn door deze wezens maar ze terzelfder tijd ook benaderen met een zekere angst. Hebben we de spreidstand nodig in ons leven, moeten we oprecht bang zijn van het donker en zijn er creaturen die aan gene zijde op ons wachten of is het allemaal oude wijven praat om ons van jongs af aan onder de knoet te houden.
Dit en nog veel meer komt Franca ons vertellen op deze zondagse preek. Franca gaf zelf al aan dat angst in horrorfilms haar favoriete gespreksonderwerp is, maar dat neemt niet weg dat je achteraf ook over de dagdagelijkse dingen met haar kan napraten.

Recente Posts