2676

Hershell Gordon Lewis “the godfather of gore”, regisseur van Blood Feast, Two Thousand Maniacs, Colur me Blood Red en een hele rits andere cult classics is op 87 jarige leeftijd overleden op maandag 26 september.

mv5bmthknzu1mzetogzjmi00otbiltg0ztqtyjuznwm1n2u2njkzxkeyxkfqcgdeqxvymtqxnzmzndi-_v1_ux182_cr00182268_al_Lewis brak in de jaren 60 en 70 door met een resem low budget horror en exploitation films. Toen de films uitkwamen werden ze dikwijls en belediging oor het publieke genoemd maar gaandeweg kreeg Lewis de eer die hem toekwam en werden zijn films één voor één bronnen van inspiratie voor een nieuwe generatie filmmakers. Zijn films zijn niet zelden overgoten van bloed, splatter, gore, naakt en overdreven zinloos geweld en hebben een karakteristieke low budget feeling die gepaard gaat met schijnbare onkunde en totale desinteresse in de cinematografische regels.

Toch is iedere zichzelf respecterende genre liefhebber het er over eens dat Hershell Gordon Lewis voor altijd de grootvader zal blijven van de hedendaagse gore, splatter en body horror film.

PVH

Recente Posts