tg-logo 6/11/2015  00:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Horror
Regisseur : Luigi Pastore
Duur : 82 min
Taal : Duits
Ondertitels : Engels

Rome wordt opgeschrikt door een reeks zeer brutale moorden. De politie zit met de handen in het haar. Hoe ze het ook draaien of keren alles wijst in de richting van de seriemoordenaar, genaamd Karl The Butcher, die 25 jaar eerder in Duitsland actief was.

Violent Shit was een van de eerste films die 25 jaar geleden de start gaf voor een Duitse school van horrorregisseurs. Horror op het brutale af, gemaakt zonder budget en op momenten botweg wansmakelijk! Andreas Schnaas, Olaf Ittenbach en nog enkelen behoren vandaag de dag tot de pioniers van de Duitse horror. Een remake als deze, die de oorspronkelijke regisseur opvoert en bol staat van de cameo’s, kan je alleen maar zien als een volwaardig eerbetoon. Er zijn gastrollen weggelegd voor Luigi Cozi (regisseur van onder meer Starcrash), Enzo G. Castellari (Bronx Warriors) en Barbara Magnolfi (Susperia). Cult met de grote C dus en dat voor tal van redenen.

Recente Posts