tg-logo 8/11/2015  18:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Open Doc Origins
Genre : Documentaire
Duur : 96 min
Taal : Turks
Ondertitels : Engels

In “Remake, Remix, Rip-Off: About Copy Culture & Turkish Pop Cinema” werpt de Turkse regisseur Cem Kaya een blik op de Turkse remake filmcultuur! Aanschouw de Turkse versie van “The Omen”, zie hoe “Star Wars” clips gebruikt werden in een Turkse sci-fi, ontdek hoe er een Turkse Superman rondloopt met een Batgordel, hoe Tarzan in Bagdad leeft, hoe “The Wizard of Oz” een remake kreeg en ontdek het bewijs dat zelfs Rambo een Turkse halfbroer heeft.

“Remake, Remix, Rip-Off” is dan ook de film die je moet gezien hebben dit jaar! Knotsgek, hilarisch en schaamteloos zijn enkele kernwoorden die deze film typeren. Dit is 90 minuten lachen, gieren en brullen.

Recente Posts