tg-logo 10/11/2015  18:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Thriller
Regisseur : Julien Seri
Duur : 80 min
Taal : Frans
Ondertitels : Nederlands

Luc & Chris zijn twee oude vrienden die elkaar na een jaar of twee terug zien in Parijs. Dat beiden verliefd zijn op dezelfde jonge dame (Fanny Valette) is al heel erg duidelijk, maar al vlug blijkt ook dat beiden een duister verleden hebben. Wanneer ze na een nachtje stappen uit de taxi weglopen zonder te betalen, tarten ze het noodlot één keer teveel. Voor de rest van de nacht zal de chauffeur onze twee vrienden achtervolgen en een waanzinnig spoor van bloed, verderf en dood achterlaten. Terwijl Chris en Luc rennen voor hun leven komt de waarheid boven water en leren we meteen ook wie de taxi chauffeur echt is.

“Maniac Cop” meets “Taxi Driver” in deze spannende thriller met een bovenaards kantje. Jonathan Howard kennen we nog van “Thor: The Dark World” en “World War Z”, terwijl Fanny ons vooral kon bekoren in “Vertige aka High Lane”. Regisseur Julien Seri zou een belletje moeten doen rinkelen als de maker van “Scorpion”. Franse klasse!

Recente Posts