tg-logo 8/11/2015  14:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Retromania
Genre : Horror
Regisseur : John Carpenter
Duur : 99 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands

Een Amerikaanse wetenschappelijke expeditie op weg naar een onderzoeksstation op de Noordpool wordt verrast door een groepje gekke Noren die naar believen op een sledehond aan het schieten zijn. Voor dat ze de hond kunnen neerleggen ontploft hun helikopter en blijven de Amerikanen verdwaasd achter. Tijdens de nacht keert de hond echter terug en valt hen aan zonder aanwijsbare redenen. Voor de ogen van de nog steeds verdwaasde onderzoekers zien ze hoe de hond muteert in een afgrijselijk monster en hen één voor één afslacht. Al vlug wordt het duidelijk dat hun leven aan een zijden draadje hangt. Wanneer ook nog eens blijkt dat het wezen in staat is om in de huid van de mensen te kruipen, weet niemand nog wie echt is en wie niet en beginnen paranoia en suspense de bovenhand te krijgen.

Recente Posts