tg-logo 9/11/2015  16:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : BUTTRR
Genre : Thriller
Regisseur : Ursula Dabrowsky
Duur : 84 min
Taal : Engels
Ondertitels : Geen

Australië staat tegenwoordig weer hoog op de lijst als het op fantastische films aankomt. In deze ‘shocker’ van Ursula Dabrowsky, één van de weinige vrouwelijke genreregisseurs, ontmoeten we Sam en haar jongere zus die beiden opnogal gruwelijke wijze ontvoerd worden door een koppeltje serie moordenaars. Sam kan ontsnappen uit de koffer van de wagen en moet noodgedwongen haar zuster achterlaten in de handen van de moordenaars. Als ze uiteindelijk onderdak vindt in een verlaten boerderij blijkt het noodlot weer toe te slaan en komt ze opnieuw oog in oog te staan met haar ontvoerders. Hier moet Sam verschrikkelijke keuzes maken en haar eigen leven in de weegschaal leggen om het leven van haar jongere zus te redden.

Geen ‘rape revenge’ maar wel een spannende ‘supernatural thriller’ zoals we er wel meer tegenkomen tegenwoordig! Deze onder regie van Ursula Dabrowsky is net een tikkeltje beter en onderscheidt zich van de rest door een grotere vorm van realisme. Superspannend!

Recente Posts