tg-logo 8/11/2015  10:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Retromania
Genre : Sci-Fi
Regisseur : Steven Spielberg
Duur : 115 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands

Een groepje buitenaardse botanisten op bezoek op de aarde wordt ontdekt door het leger en moet halsoverkop vluchten. Hun haastige terugtocht is zo chaotisch dat eentje van hen ongewild achterblijft en op de vlucht slaat. Het wezentje vindt echter al vlug een vriendje in de 10-jarige Elliot die zich net zo alleen voelt als E.T. Helaas voelt het wezentje zich niet zo goed op onze aarde en maakt de aardse atmosfeer hem ziek. Als klap op de vuurpijl zijn de alien en Elliot mentaal zo sterk verbonden dat ook Elliot aangetast wordt door deze ziekte.

Aliens, monsters en vreemde creaturen, we zijn er niet vies van bij Razor Reel maar af en toe hebben we ook een zachte plek en krijgen we weerom tranen in de ogen als het vriendelijkste wezen van de buitenaardse groendienst ons vaarwel zegt om terug naar z’n huis te gaan.

E.T. was een kaskraker in 1982 en we weten nog steeds waarom. Het brengt niet alleen goede herinneringen terug, maar je kan meteen ook de volgende generatie meebrengen om ze te introduceren in de genre film. Daarnaast is het nog steeds een brandend actueel thema (vervreemding van je geliefden/familie) die ook vandaag niemand onberoerd laat.

Recente Posts