tg-logo 6/11/2015  22:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Horror Komedie
Regisseur : Jason Lei Howden
Duur : 90 min
Taal : Engels
Ondertitels : Nederlands

Nadat zijn moeder geïnterneerd wordt, moet ‘outcast’ Brodie (Milo Cawthorne) bij zijn Christelijke nonkel Albert en Tante Mary wonen. Daar wordt hij constant gepest door hun zoon David. Brodie is een metalfan en daar zijn nonkel en tante uiteraard niet blij mee. In de lokale platenzaak leert hij Zakk (James Blake) kennen. Die is ook een metalfan en ze besluiten om samen met twee vrienden waar Brodie Dungeons & Dragons meespeelt de heavy metal band Deathgasm op te richten. Zakk is nogal een ‘bad boy’ en op een dag breken ze in, in een leegstaand huis. Daar treffen ze Rikki Daggers aan, één van hun idolen. Ook vinden ze bladmuziek voor een nieuwe song van Dagger’s band maar die nooit opgenomen werd. Ze stelen de bladmuziek en besluiten de song te spelen met hun band. Zonder het te beseffen, roepen ze daarmee een demon op. Ook een Satanische sekte zit achter de bladmuziek omdat het hun enorme krachten zou geven en dus moeten Brodie en zijn bende een oplossing vinden om de Apocalyps te doen stoppen. Ze worden ook nog geholpen door Medina, het meisje waar Brodie zot van zit.

Deathgasm is een horror/comedy uit Nieuw Zeeland in de stijl van Bad Taste. Verwacht dus redelijk wat gore. Voor de metalfans is hij extra leuk door de leuke referenties maar de film is zeker het bekijken waard, zelfs al is metal totaal je ding niet!

Recente Posts