tg-logo 6/11/2015  20:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Filmsectie : Fantastic Scope
Genre : Horror
Regisseur : Domenic Brunt
Duur : 82 min
Taal : Engels
Ondertitels : Geen

Twee jonge dames dromen ervan om hun eigen café te openen. Maar de economische realiteit neigt naar de depressieve kant waardoor het gewoon onmogelijk lijkt om de nodige fondsen samen te krijgen. Als een “vriend” zich plots aandient als geldschieter lijken alle problemen van de baan, maar niets is minder waar. Hun geldschieter is een woekeraar die tegen enorme interesten de droom van de dames aan diggelen slaat. Hoewel ze het geld niet aanvaarden komt hij toch z’n interest ophalen voor z’n verloren tijd. Na de gebruikelijk intimidatie gaat de woekeraar uiteraard over tot brutaal geweld, waarbij verkrachting en mishandeling hoog op z’n verlanglijstje staan.

Domenic Brunt (bekend als acteur van de Britse reeks Emmerdale Farm en van Inbred) is aan z’n tweede langspeler toe als regisseur. Na z’n passage op het festival met Before Dawn, zijn we dus nu aan z’n opvolger toe. Geen zombies deze keer maar een ijzersterke en bloedstollende thriller, die hij zelf graag omschrijft als een Female-revenge film.

Recente Posts