tg-logo 5/11/2015  20:00
Locatie : Cine Liberty
Kuiperstraat 23
8000 Brugge
(Cinema Zwart Huis)
Genre : Drama
Regisseur : Guido De Craene
Duur : 122 min
Taal : Frans
Ondertitels : Nederlands

De film start als één van de vele typische romantische films die we kennen: “Meisje ontdekt dat haar vriendje haar bedriegt en begint dol te draaien”.

Maar wat volgt is alles behalve typisch. Het quasi zorgeloze leventje dat Sophie had, staat plots op z’n kop als ze ontdekt dat haar vriendje haar bedriegt. Ze draait compleet door, neemt haar ontslag, geeft de auto terug aan haar ex en komt van de regen in de drop.

Met alle miserie komen ook de herinneringen van vroeger terug toen ze als tiener verkracht werd. Na alle jaren is de woede en onmacht nog steeds niet verdwenen en als ze plots te weten komt wie haar verkrachter was, slaan de stoppen helemaal door. Sophie daalt af in een spiraal van seks, geweld en prostitutie en ze ontziet daarbij niets of niemand om haar doel te bereiken.

Regisseur Guido De Craene is als filmmaker een nieuwkomer op het platform, maar hij werkt al jaren voor de camera als acteur in talloze Vlaamse series. Van Familie tot de Kampioenen, Van Aspe tot 16+, Wittekerke en Zone Stad. Je kan hem werkelijk overal op het scherm zien. En mocht je plots koud watervrees krijgen omdat je al deze niet zozeer genre gerelateerde series voor je neus krijgt, dan zal de verassing die 46,XX je biedt des te groter zijn.


Recente Posts